miercuri, 12 octombrie 2011

Decizii, decizii, decizii...

Decizii, decizii, decizii... De ce trebuie mereu sa alegem? De ce trebuie sa ne gandim atat de mult la unele alegeri pe care le-am face? Cum alegem? Viata este un drum intortocheat pe care il parcurgem si trebuie sa alegem calea cea buna.


Viata ar fi mai usoara daca cineva ar face alegerile corecte in locul nostru, dar... Care sunt alegerile corecte? De unde stim ca nu sunt gresite? Iar intrebari. Dupa ce ne ghidam in viata? Sa ajungem toti cu un salariu bun, o familie fericita; nimeni nu-si doreste ceva mai maret, mai special. In privinta acestui lucru, cu totii avem aceasi gandire. Vrem mereu mai mult, mai bun din ceea ce avem deja. Dupa aceea trebuie sa luam decizii.
Si iar am ajuns la acelasi subiect. Decizii, decizii, decizii... De ce trebuie mereu sa ne ingreunam viata si sa luam decizii? Dar totusi, cum le alegem? Oare cate persoane se gandesc la binele lor cand au de luat decizii importante si oare cate se gandesc si la binele celorlalti? Pun intrebarea astea pentru ca oamenii sunt egoisti, sunt foarte egoisti cand vine vorba de luat decizii. Cred ca o persoana din cateva sute, daca nu chiar mii se gandesc si la alte persoane cand ia o decizie. Multi iau decizii pripite, care le regreta dupa. Altii iau decizii la nervi, betie, etc. Multi nici nu iau decizii, isi simplifica viata enorm neluandu-le la timpul potrivit, dar oricum, dupa revin alegerile din care trebuie sa alegi, si mai multe, si mai multe, pana cand nu mai stii ce si cum sta treaba.
Deciziile se iau atunci cand esti in stare lucida, cand esti constient de urmari, de consecinte, de persoanele implicate, si nu te gandesti neaparat la binele tau, ci si la ceilalti.
Dar totusi, naspa frate ca multi nu stiu cum sa ia decizii. Dar si mai naspa e ca trebuie sa le luam o data si o data, de decizii nu scapam niciodata.

[Asta este o idee data de Marius, vroia sa scriu despre decizii la scoala, deci asa am facut. Cine mai vrea sa mai scriu despre ceva, spune-ti.]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu