marți, 21 ianuarie 2014

Ne place sa suferim.

Cu totii avem regrete, cu totii suntem niste demoni.

Demonul din mine se trezeste in fiecare seara, inainte de a ma linistii complet si de a intra in lumea viselor, iar atunci nu mai pot dormi. Ma tine treaza, noapte de noapte, fara sa fiu in stare sa fac ceva ca sa-l opresc. Si cel mai rau e ca... are dreptate. Sau poate e doar constiinta, dar aceasta nu m-ar influenta spre razbunare.

Nu, fiecare dintre noi are un demon cu care traieste, dar acum depinde de fiecare cum si-l stapaneste. Amintirile provocate de orice gest, melodie, loc, amintirile care te macina si cu care nu poti dormi noaptea, ti se par cunoscute? Sau atunci cand izbucnesti in plans, de la cel mai mic semn de slabiciune de care poti sa dai dovada... Acesti demoni din noi se trezesc in cele mai proaste momente ale noastre, in clipele in care noi suntem cei mai slabi si ne distrug.

Incercam sa parem puternici, cand noi de fapt avem nevoie de ajutor, de o alta persoana a carui demon e compatibil cu al nostru. De o persoana care ne intelege, care ne sustine, care intelege ca de fapt acesti demoni din noi nu exista, ci demonii suntem noi. Suntem masochisti cu noi insine, ne place sa suferim, iar oricat de bine ne-ar fi, tot noi cautam suferinta. Cati dintre noi isi doresc sa fie fericiti, dar cand intr-un final gasim un motiv pentru care merita sa fim asa, renunta la tot si incep sa gaseasca noi motive pentru a le fi mai rau? 

Ne place sa ne jucam cu noi, ne place sa suferim, suntem niste masochisti. Si ce-i mai rau e ca atunci cand nu mai trebuie, sau nu mai avem motive sa fim demoralizati, atunci noi ne transformam singuri in demonii trecutului de care credeam ca am scapat. Ne place sa suferim.

3 comentarii:

  1. E pacat sa credem ca demonii suntem noi, ei de fapt sunt o doar o parte din noi, care uneori poate sa isi faca aparitia destul de usor, dar totul depinde de intreg, de noi. Incercam sa visam la ce ne face inima sa planga de fericire, iar alteori ramanem doar cu sufletul indurerat si vulnerabil in fata acestor demoni. Suferim-asta noi alegem. Toti facem asa, si toti incercam sa trecem peste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum ai zis, demonii sunt doar o parte din noi, dar uneori ei detin controlul complet asupra noastra, ceea ce ne face sa devenim vulnerabili, iar vulnerabilitatea duce la suferinta. Dar tot noi decidem sa suferim. Este vorba doar de psihicul nostru, sau cel putin aceasta este parerea mea. Dar imi face placere sa-ti citesc parerea :)

      Ștergere